Suunnittelusta

Sisustussuunnitteluprojekti lähtee liikkeelle ensimmäisestä, ilmaisesta tapaamisesta sisustettavassa kohteessa. Ensiksi kartoitamme toiveesi ja tarpeesi sekä keskustelemme projektin laajuudesta ja budjetista. Käymme läpi kaikki tarvittavat piirustukset (pohja-, sähkö- ja rakennuspiirustukset yms.) ja laadimme luettelon suunnitteluun vaikuttavista tekijöistä.

Tapaamiseen voit valmistautua miettimällä mihin ja miksi muutosta kaivataan, mitä säästetään ja mitä on hankintalistalla, mikä on budjettisi ja millaista tunnelmaa tavoittelet tilaan. Lehdistä, kirjoista tai netistä etsityt sisustuskuvat tai muut konkreettiset esineet ja asiat auttavat toiveiden selvittämisessä, ja pohjakuva sisustettavasta tilasta on hyvä varata valmiiksi.

Tapaamisen jälkeen saat kirjallisen tarjouksen projektista. Suunnitelman kustannukset määräytyvät sen laajuuden mukaan tapauskohtaisesti, tunti- tai urakkahintana.

Suuntaa-antavia hintaesimerkkejä (kartoituskäynti kohteessa on maksuton):

    • omakotitalon kokonaissuunnitelma 1500-3000 €, makuu- tai toimistohuoneen kaluste-, väri- ja materiaalisuunnitelma 350-450 €, keittiön kiintokalustesuunnitelma 450-800 € (hinnat sis. alv 24% ja matkakustannukset Tampereella ja lähiseudulla).

    • sisustusneuvonta kohteessa 160 €/kerta (sis. alv 24% ja matkakustannukset Tampereella ja lähiseudulla), kesto 2-3 h, neuvontaa esim. kalustejärjestykseen, värimaailmaan, tekstiileihin ym. (ei sisällä kirjallista suunnitelmaa)

violetti pallo

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen teemme suunnittelusopimuksen, jossa kuvataan toimeksiannon sisältö ja aikataulu.

Suunnitelmat piirrän ArchiCad-ohjelmalla. Selkeät ja havainnolliset pohja- ja näkymäkuvat helpottavat tilan hahmottamista sekä itse toteutustyötä.

Suunnittelun aikana luon yhdessä sovittujen suuntaviivojen mukaisen ehdotelman uudistetusta tilankäytöstä ja sisustuksesta. Käymme ehdotusta yhdessä läpi, ja muokkaan sitä sinulta saamani palautteen mukaan. Projektin laajuudesta riippuen sovimme tarpeen mukaan tapaamisia, joiden tarkoituksena on varmistaa, että suunnitelma etenee haluamaasi suuntaan.

Suunnitelman luovutustapaamisessa saat suunnitelmista sovitunlaajuisen kirjallisen materiaalin joko sähköisenä tai paperilla, johon sisältyy esim. pohjapiirustukset, tarvittavat 3D-kuvat tiloista, työselostukset sisustustöistä, materiaali- ja värikartat, kaluste- ja varusteluettelot, tuotteiden hankintapaikat ja hinnat sekä materiaalinäytteet.

Suunnitelman perusteella voit toteuttaa sisustuksen haluamallasi tavalla ja omassa aikataulussasi. Voin myös auttaa käytännön toteutuksessa, ja konsultoin tarvittaessa projektin aikana.

violetti pallo

Heräsikö näistä kysyttävää? Laita minulle viestiä niin vastaan kysymyksiisi.